Το «έξυπνο» σακίδιο με τον αντικλεπτικό σχεδιασμό
«Πλήγμα» στους κλέφτες επιχειρεί το εικονιζόμενο «έξυπνο σακίδιο», καθώς τα φερμουάρ και οι τσέπες του βρίσκονται στο πίσω μέρος του, ακουμπούν στην πλάτη όπου το φοράει δηλαδή, κι έτσι δυσκολεύουν πολύ τους επίδοξους τσαντάκηδες.
Το RiutBag, με την υπογραφή της 31χρονης Σκωτσέζας Sarah Giblin μοιάζει αρχικά σαν ένα κοινό σακίδιο. Όμως τα φερμουάρ και οι τσέπες του βρίσκονται σε τέτοιο σημείο που είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κανείς να το ανοίξει για να κλέψει.
Η τσάντα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής και πέρσι πήρε την πρωτιά στα βραβεία «Golden A Design Award».
Θεωρείται επίσης ένα από τα κορυφαία ταξιδιωτικά προϊόντα της χρονιάς καθώς είναι αδιάβροχο, έχει αντικλεπτικό σχεδιασμό και τσέπη αρκετά μεγάλη ώστε να χωρά λάπτοπ 15 ιντσών. Διαθέτει πολλές μικρές τσέπες και μεγάλες για να χωρούν έγγραφα Α4, iPad και ρούχα.
Στο πλάι υπάρχει τσέπη για μπουκάλι νερού ενώ στο πάνω μέρος μια επίπεδη τσέπη ενδείκνυται για κινητά ή διαβατήρια.
Η 31χρονη, που μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Κίνα, τη Βρετανία και το Βερολίνο, δεν άφησε ανεκμετάλλευτούς ούτε τους ιμάντες της πλάτης, όπου σχεδίασε μια μικρή τσέπη για εισιτήρια.
Η σχεδιάστρια επιχείρησε πέρσι μέσω Kickstarter να συγκεντρώσει χρήματα για την παραγωγή των σακιδίων και βρήκε υποστήριξη από 1200 επενδυτές- οι οποίοι στη συνέχεια έλαβαν τα πρώτα σακίδια RiutBags.
Μετά τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους, η Giblin προχώρησε σε βελτιώσεις στο σχεδιασμό και ξεκίνησε νέα καμπάνια. Σε 28 ημέρες βρήκε ακόμα 1500 υποστηρικτές και συγκέντρωσε περισσότερα από 190.000 ευρώ.
Το τελευταίο μοντέλο είναι διαθέσιμο για online αγορά και η τιμή του εκκινεί από τα 100 ευρώ. Οι αποστολές θα αρχίσουν τον Φεβρουάριο.
Η Giblin εξηγεί πως η ιδέα για το σακίδιο της ήρθε ύστερα από ένα ταξίδι της στην Ευρώπη. «Ταξίδευα πολύ με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και πάντα είχα ένα σακίδιο μαζί μου», λέει στη Daily Mail.
«Μια φορά πρόσεξα πως ο άνδρας που στεκόταν μπροστά μου ανησυχούσε για το πόσο κοντά βρισκόμουν στο σακίδιο πλάτης που κρατούσε. Σκεφτόμουν ‘εντάξει, χαλάρωσε, δεν θα σου κλέψω το διαβατήριο’ και τότε συνειδητοποίησα πως κι εγώ ανησυχούσα για τον άνθρωπο που στεκόταν πίσω από το δικό μου σακίδιο και ούτω καθεξής. Τότε κατάλαβα πως όσοι έχουν σακίδιο στην πλάτη τα ίδια φοβούνται και ευχήθηκα το δικό μου να ήταν ανάποδα, να ‘έβλεπε’ δηλαδή προς την πλάτη μου. Όταν γύρισα σπίτι αναζήτησα κάτι παρόμοιο στο Google αλλά δεν βγήκε τίποτα τέτοιο και σκέφτηκα πως η δημιουργία του θα ήταν μια καλή ιδέα. Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησα και άρχισα να το σχεδιάζω. Δώδεκα μήνες μετά είχα πουλήσει 4500 RiutBags. Σχεδιάζω να κυκλοφορώ ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο με βελτιώσεις βασισμένες στις πληροφορίες και τα σχόλια που λαμβάνω από όσους χρησιμοποιούν το σακίδιο».
Το «έξυπνο» σακίδιο με τον αντικλεπτικό σχεδιασμό
Reviewed by Unknown
on
10:36:00 μ.μ.
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: