Μπιφτέκια αφράτα με λεμονάτες πατάτες φούρνου από την Αργυρώ!


Πιο σπιτικό δε γίνεται, με άγγιγμα μαμάς και γεύση μοναδική!


Μια από τις αγαπημένες σας συνταγές και πρώτη στις προτιμήσεις σας στο argiro.gr. Την έχετε φτιάξει επανειλημμένα από τότε που την πρωτοέδειξα γιατί είναι πεντανόστιμα και τα πιο αφτάτα μπιφτέκια που έδειξα ποτέ. Καλή όρεξη!

Υλικά συνταγής

Για τα μπιφτέκια

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 ντομάτες τριμμένες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου

8 πατάτες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
2 λεμόνια (χυμός)
½ φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια.

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 90 λεπτά

Διάβασε περισσότερα στο www.argiro.gr


Μπιφτέκια αφράτα με λεμονάτες πατάτες φούρνου από την Αργυρώ! Μπιφτέκια αφράτα με λεμονάτες πατάτες φούρνου από την Αργυρώ! Reviewed by Unknown on 12:46:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.