Φρένο στην «εκλογολογία» βάζει ο Τσίπρας από την Τεχεράνη


Φρένο στην «εκλογολογία» προσπαθεί τώρα να βάλει η κυβέρνηση, μετά τις διαστάσεις που έλαβε η «προειδοποίηση» του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου προς τους δανειστές. Το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται κάθε ενδεχόμενο εκλογών, με τον Αλέξη Τσίπρα να διαμηνύει ουσιαστικά από την Τεχεράνη ότι το σενάριο αυτό είναι καταστροφικό για τη χώρα.

Συγκεκριμένα, «ανώτατη κυβερνητική πηγή» υποστηρίζει για το ζήτημα:

«Eίναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές, δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρεις μήνες».

Στην ίδια λογική βρίσκονται και υπουργοί όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Σταθάκης, αν και ο Πάνος Καμμένος επιμένει:

«Με τους Ευρωπαίους έχουμε συγκεκριμένη συμφωνία. Αν όμως την αθετήσουν και ζητήσουν άλλα πράγματα, π.χ. περικοπές συντάξεων και νέα μέτρα, τότε όλα είναι ανοιχτά…»

Κατηγορηματικά αντίθετος με τις εκλογές και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος δήλωσε: «Δεν συμφωνώ με την δήλωση του υπουργού Άμυνας, πιστεύω ότι είναι παράλογο να έχουνε νέες εκλογές σε 6 μήνες».

Ακόμη πιο ηχηρή η διάψευση του σεναρίου των εκλογών από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος δήλωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους:

«Ο Καμμένος δεν εξήγγειλε εκλογές, ούτε είμαστε χομπίστες των εκλογών . Είναι νωπή η λαϊκή εντολή .... Να μην υπάρχει αδημονία γιατί η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει τον οδικό χάρτη που έχει επιλέξει».

Τη δήλωση Βούτση σχολίασε με ειρωνικό τρόπο η ΝΔ που αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "χομπίστες των εκλογών". Δυστυχώς, είναι "χομπίστες" στη διακυβέρνηση του τόπου»!

Στη Νέα Δημοκρατία είναι γνωστό άλλωστε ότι διαφωνούν με το ενδεχόμενο εκλογών και υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεννοηθούν στην κυβέρνηση και να κυβερνήσουν.

Τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο εκλογών εξέφρασε και ο γενικός διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος δήλωσε: «Θα ήταν καταστροφή για την οικονομία και τη κοινωνία οι εκλογές. Δεν μπορεί κάθε 150 ημέρες να κάνουμε εκλογές»

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν χρειάζεται ο τόπος κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές, αλλά μια αποτελεσματική πολιτική» δήλωσε, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να απαντά ότι στα μεγάλα και στα σημαντικά χρειάζεται να υπάρχει συνεννόηση .

Στο Ποτάμι ζητούν να σχηματιστεί κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, ενώ η Ένωση Κεντρώων συνεχίζει να ζητά επιτακτικά τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.



Φρένο στην «εκλογολογία» βάζει ο Τσίπρας από την Τεχεράνη Φρένο στην «εκλογολογία» βάζει ο Τσίπρας από την Τεχεράνη Reviewed by Unknown on 8:19:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.