Μικρά μαθήματα αντρικής αλληλεγγύης και γυναικείας ευτυχίας!



Φίλε άντρα!

Σου έχω νέα σήμερα! Η αγάπη από μόνη της δεν ειναι αρκετή!

Άνοιξε μια μπύρα, βάλε τη μουσική που γουστάρεις, άναψε τσιγάρο, πάρε χαρτί και μολύβι και κράτα σημειώσεις. Σήμερα έχει μάθημα για το πώς να κρατήσεις τη γυναίκα που γουστάρεις και αγαπάς μόνο δική σου και πάνω από όλα ικανοποιημένη. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι αν μια γυναίκα είναι ικανοποιημένη δίπλα σου, εσύ περνάς δυο φορές καλύτερα!

Πρώτον, να την ακούς!

Αναφέρομαι να την ακούς στα μικρά πράγματα της καθημερινότητας. Δεν είναι τα μεγάλα προβλήματα που μπορεί να καταστρέψουν μια σχέση, τα μικρά είναι. Τα μικρά και επαναλαμβανόμενα. Η γυναίκα είναι πλάσμα της τάξης. Κάθε πράγμα στη θέση του και έχει μια και μόνο θέση. Αν σου κάνει πάνω από τρεις φορές (και ο αριθμός έχει σημασία) παρατήρηση για κάποιο θέμα, ετοιμάσου την επόμενη φορά να ακούσεις το «Με γράφεις», «δε με σέβεσαι» και άλλα όμορφα. Έχει τεράστια σημασία για τη γυναίκα να επιστρέφει από τη δουλειά και να μην «αναγκάζεται» να ξεκινήσει το δεύτερο οκτάωρο με το πρώτο βήμα εντός του σπιτιού. Ξέρω.. Θα μου πεις «Έλα μωρέ, και τί έγινε αν ένα ζευγάρι παπούτσια είναι στο χωλ αντί για την παπουτσοθήκη;». Πολύ απλά επειδή σκέφτεται ότι αυτός που έπρεπε να τα έχει βάλει στην παπουτσοθήκη, δεν το έκανε! Για να μην σου τα φέρει στο κεφάλι, δώσε λοιπόν λίγο προσοχή στα μικρά πραγματάκια που σου λέει και θα γλιτώσεις από πολλές κακοτοπιές.

Δεύτερον, κάνε μικρά δωράκια!

Αναφέρομαι στα «δώρα χαρακτήρα». Αυτού του πολύ καλού δικού σου χαρακτήρα! Το κλισέ ότι οι γυναίκες χρειάζονται και επιθυμούν ακριβά δώρα είναι μύθος. Η γυναίκα που είναι μαζί σου επειδή θέλει εσένα, είναι μαζί σου για αυτό ακριβώς: για εσένα. Φρόντισε να δείξεις ότι αυτό το καταλαβαίνεις με μικρές κινήσεις που για μια γυναίκα όμως έχουν τεράστια σημασία. Θα σου δώσω παραδείγματα!

Βγήκατε μια βόλτα στα μαγαζιά και είδε σε μια βιτρίνα ένα διακοσμητικό που της άρεσε και «θα πήγαινε πολύ στο τραπεζάκι του σαλονιού». Άφησε να περάσει μια βδομάδα, πήγαινε πάρτο και φέρτο στο σπίτι. Όχι σαν δώρο! Αλλά επειδή ήξερες ότι της άρεσε. Μπορεί να το έχει ήδη ξεχάσει, μπορεί να μην το βάλει ποτέ στο τραπεζάκι αλλά η κίνηση μετράει!

Τρίτον, λουλούδια!

Σε αντίθεση με το προγραφέν «Δεύτερον», δεν είναι μύθος. Με κάποιο μυστηριακό τρόπο, τα λουλούδια είναι απόλυτα συνυφασμένα με τη φύση της γυναίκας. Μην περιμένεις τα γενέθλια/γιορτή/επέτειο/γιορτή της Γυναίκας για να προσφέρεις λουλούδια. Και ξέρεις, δε χρειάζεται να σηκώσεις τη μισή έκθεση ανθοκομίας Φαλήρου (μην ψάχνεις, δεν υπάρχει) για να πετύχεις το σκοπό. Χρειάζεται όμως να το «στήσεις». Επιλέγεις μια μέρα που ξέρει ότι θα αργήσεις, ξέρεις τί ώρα επιστρέφει από τη δουλειά, πηγαίνεις πιο νωρίς από το σπίτι με δύο τριαντάφυλλα, τα βάζεις σε ένα ποτήρι (ναι, ποτήρι!) με μια μικρή καρτούλα και λίγες λέξεις και απλά φεύγεις. Το ότι θα τα βρει να την περιμένουν χωρίς εσένα εκεί είναι αρκετό για να την ξεκουράσει και να της φτιάξει την υπόλοιπη μέρα. Και πολλές από τις επόμενες δικές σου!

Τέταρτον, δώσε πρόβλημα για λύση!

Ναι, φίλε άντρα, δώσε ένα πρόβλημα για λύση. Προσφέρει ένα θέμα προς συζήτηση και είναι πολύ σημαντικό για τη γυναίκα να νιώθει ότι είναι χρήσιμη. Ότι μπορεί να σε βοηθήσει και να σε φροντίσει σε κάτι έξω από τα καθημερινά. Για εκείνη είναι δείγμα υγιούς και ισότιμης σχέσης το να ζητήσεις βοήθεια σε ένα προσωπικό σου θέμα.

Πέμπτον, ξαλάφρωσέ την!

Η γυναίκα κατά βάση, είναι ψυχαναγκαστικό ον. Νιώθει ότι όλα πρέπει να είναι στην εντέλεια και το μυαλό της δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει. Κάθε τόσο, ρίξε τους ρυθμούς της. Βγάλτην από την ταχύτητα που τρέχει με κάτι αυθόρμητο και της στιγμής. Είτε αυτό είναι ένας καφές, είτε ένα φαγητό, είτε απλά μια βόλτα. Πέστης το απλα: «Γάμησέ το. Θέλω να πάμε μια βόλτα. Δε χάθηκε ο κόσμος». Προσοχή!!! Θα το αρνηθεί στην αρχή! Πρέπει να επιμένεις! Αποσυμπίεσέ την εσύ γιατί από μόνη της και 30 ώρες να είχε η ημέρα, πάλι θα έβρισκε δουλειές να την γεμίσει.

Θυμάσαι τί είπαμε στην αρχή; Η αγάπη από μόνη της δεν είναι αρκετή. Αν το καλοσκεφτείς όμως, όλα τα παραπάνω δεν είναι αγάπη; Όχι. Είναι η έκφρασή της. Σεβασμός, επαγρύπνηση, εκπλήξεις, επικοινωνία και ισότητα, ανησυχία.

Μάθε να τα εκφράζεις.




Μικρά μαθήματα αντρικής αλληλεγγύης και γυναικείας ευτυχίας! Μικρά μαθήματα αντρικής αλληλεγγύης και γυναικείας ευτυχίας! Reviewed by Unknown on 10:30:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.