Τοξικές σχέσεις! Ποιες είναι και γιατί να τις αποφύγεις


Έχει συμβεί σε όλους κάποια στιγμή να βρεθούμε σε μια σχέση αδιέξοδη. Ποια είναι όμως οι σχέσει που πραγματικά δηλητηριάζουν τη ζωή σου;

Όταν πρόκειται για σχέσεις, το μόνο δεδομένο είναι η διαφορετικότητα καθώς μιλάμε πάντα για δυο διαφορετικούς ανθρώπους. Τι γίνεται όμως όταν η σχέση εμφανίζει ρωγμές και δεν σε κάνει ετυχισμένη ; Μήπως ανήκει στο group των τοξικών σχέσεων. Δες ποιοι είναι οι πιο κοινοί τύποι και πότε πρέπει να σημάνει συναγερμός!

1. Αρνητικά συναισθήματα

Ένας από τους πιο κοινούς τύπους τοξικών σχέσεων που μπορεί πραγματικά να είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί είναι εκείνη που οι συνεχόμενες διαφωνίες , η συστηματική ακύρωση σχεδίων και τα παράπονα προκαλούν μόνο αρνητικά συναισθήματα. Πρόκειται για μια σχέση που μπορεί κυριολεκτικά να σε στραγγίξει συναισθηματικά.

2. Τρίτα πρόσωπα

Αν απατάς το συντροφό σου νομίζοντας ότι εκείνος δεν θα το έκανε ποτέ, ή αν απατάτε απροκάλυπτα ο ένας τον άλλον δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι μια σχέση που δεν βασίζεται στην εμπιστοσύνη και δενέχει θέση στη ζωή σου.

3. Αρρωστημένη ζήλια

Το αντίθετο άκρο της σχέσης εξαπάτησης. Αν κάθε σου κίνηση, κάθε σκέψη, κάθε λέξη ελέγχεται ή μπορεί να κάνει το σύντροφό σου ζηλέψει σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό. Αν έχεις φτάσει στο σημείο να φοβάσι να κάνεις σχέδια με άλλους ανθρώπους για να μην τον εξοργίσεις είναι καιρός να ψάξεις για την έξοδο κυνδύνου.

4. Σχέση ανταγωνισμού ή χειραγώγησης

Κανένα από αυτά τα δυο δεν θα πρέπει να έχει θέση σε μια σχέση. Αν είσαι σε μια σχέση που είναι διαρκώς ανταγωνιστική ή ο σύντροφό σου προσπαθεί να σε χειραγωγήσει είναι ώρα να φεύγεις...

5. Υψηλές απαιτήσεις

Αλλά πολύ υψηλές! Αν νιώθεις πως δεν μπορείς να κάνεις ούτε βήμα χωρίς να κριτικάρει ή χωρίς να ακούσεις πως τίποτα δεν μπορείς να κάνεις καλά ήρθε η ώρα να το αφήσεις να βρει μια άλλη «τέλεια» σύντροφο.


Τοξικές σχέσεις! Ποιες είναι και γιατί να τις αποφύγεις Τοξικές σχέσεις! Ποιες είναι και γιατί να τις αποφύγεις Reviewed by Unknown on 4:30:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.