Κι αν είναι αργά δεν είναι αργά για θαύματα..


«Δεν είμαι καλά», μου λες , «θα μείνω στο σπίτι όλη μέρα».

Και σε κοιτώ λες και μου είπες το πιο παράξενο, τα πιο εξωφρενικό πράγμα στο κόσμο.
«Να κάνεις τι όλη μέρα σπίτι;» σε ρωτώ.
« Πιστεύεις θα νιώσεις καλύτερα με αυτό;»
Με κοιτάς και έπειτα το βλέμμα σου πλανάται στο δωμάτιο.
«Δεν ξέρω» , μου γνέφεις ανασηκώνοντας τους ώμους και μπαίνεις στο δωμάτιο κλείνοντας δυνατά την πόρτα πίσω σου. Η πόρτα ξανανοίγει το επόμενο λεπτό.
Έρχεσαι και κάθεσαι δίπλα μου. Κρέμεσαι από τα χείλη μου. Το ξέρω καλά.
«Και τι να κάνω; Πες μου τι να κάνω να φύγει αυτό το βάρος; Αυτό το πλάκωμα από την καρδιά που δεν λέει να την αφήσει ήσυχη. Πώς να ξεγνοιάσω;»
Ζητάς απεγνωσμένα μια απάντηση.
Βγες έξω!
Φόρεσε το αγαπημένο σου τζιν και τα καινούργια παπούτσια που αγόρασες. Ο ήλιο έξω λάμπει. Πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα.
Ναι, εκεί που το κύμα σκάει. Άφησε το θαλασσινό αεράκι να πάρει μακριά όλες σου τις έγνοιες. Όλα αυτά που στεναχωρούν το μυαλό σου.
Όλα αυτά που έχουν απαγορεύσει στην καρδιά σου να χτυπά στους κανονικούς της ρυθμούς. Πάρε κουλούρι ή λουκουμά στο χέρι όπως έκανες όταν ήσουν παιδί. Χαμογέλα σ’ εκείνον που θα περάσει δίπλα σου. Χαμογέλα του, μην ντραπείς.
Η μέρα είναι μικρή και πρέπει να χαρείς το κάθε δευτερόλεπτο από αυτήν. Κανείς δεν θα σου γυρίσει πίσω τις στιγμές που θα χάσεις ενώ θα σκέφτεσαι αυτό το κάτι που σου τρώει το μέσα σου και σου ρουφάει όλη την ενέργειά σου.
Έλα μην χάνεις χρόνο. Βγες από το σπίτι! Πάρε τη φωτογραφική σου μηχανή. Αποτύπωσε το αγόρι που τρέχει με το σκυλάκι του στην αμμουδιά , τον κύριο με το ξεσκισμένο καπέλο που περπατάει ξυπόλυτος, το ζευγάρι που χαράζει τα αρχικά του στην βρεγμένη άμμο.
Κι έπειτα, όταν ο ήλιος θα βουτάει στο νερό και ο ουρανός θ’ αρχίζει να μωβίζει και ν’ αποκτά εκείνο το υπέροχο χρώμα του μενεξέ τότε πρώτα άφησε τα μάτια σου να πάρουν μια γερή τζούρα από το θαύμα που έχεις μπροστά σου κι έπειτα παγίδευσέ το με τη μηχανή σου, κάντο δικό σου.
Μην σκεφτείς ποτέ πως είναι αργά. Ποτέ δεν είναι αργά ν’ αλλάξει η ζωή σου.
Ν’ αλλάξει τροχιά. Να ξεκινήσει από την αρχή. Όλα είναι στο μυαλό μας και καλά θα κάνουμε να βαφτίσουμε το σήμερα ως το ξεκίνημα της καινούργιας μας ζωής.
Και όταν εσύ νιώσεις ξανά δυνατός, τότε τα πάντα μπορείς να καταφέρεις.
Όταν δεν το βάλεις κάτω και σκεφτείς πως θα βγεις νικητής από αυτή την ιστορία, τότε ναι, το ακατόρθωτο μπορεί να συμβεί.
Γιατί όπως λέει κι ένα ρεφρέν που τραγούδαγα μικρή: «Κι αν είναι αργά δεν είναι αργά για θαύματα..»



Κι αν είναι αργά δεν είναι αργά για θαύματα.. Κι αν είναι αργά δεν είναι αργά για θαύματα.. Reviewed by Unknown on 11:50:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.