Εκπληκτική σκαλισμένη τέχνη πάνω σε φύλλα. Η λεπτομέρεια είναι εξωπραγματική.


Αν έχετε μετακομίσει ποτέ από μια πόλη σε μια άλλη, γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Να βρείτε ένα καινούργιο σπίτι να μείνετε, να αλλάξετε διεύθυνση αλληλογραφίας και να μάθετε την τοπική διάλεκτο. Φυσικά, το να μετακομίσεις από μια χώρα σε μια άλλη έχει ακόμα περισσότερες δυσκολίες.

Όταν ο Omid ήρθε στην Αγγλία από το Ιράν πριν από αρκετά χρόνια, το τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό του ήταν τα φύλλα. Τον απασχολούσαν περισσότερο θέματα της καθημερινότητας, όπως και τους πιο πολλούς ανθρώπους. Μια μέρα, όμως, που περπατούσε μαζί με την γυναίκα του, Elham Rafiei, άρχισε να παρατηρεί τα φύλλα.

Αναρωτιόταν, γιατί οι άνθρωποι προτιμούσαν τα λουλούδια και γιατί δεν έδιναν σημασία στα πεσμένα φύλλα, αλλά αντίθετα τα πατούσαν μέχρι να γίνουν σκόνη. Δουλεύοντας με τη σύζυγό του, που είναι ειδική στην τέχνη της περσικής μικρογραφίας, άρχισε να αναπτύσσει ένα τρόπο μετατροπής των απορριμάτων της φύσης σε θησαυρούς.

“Η τέχνη για μένα είναι ένας τρόπος να βλέπω διαφορετικά τον κόσμο, αλλά και τον εαυτό μου. Άρχισα να σκέφτομαι, ότι ο κόσμος δεν έδινε σημασία στα φύλλα και πάταγε πάνω τους λόγω του ονόματός τους.

Αν τα έλεγαν λουλούδια δεν θα πάταγαν πάνω τους. Ήθελα να δώσω νέα πνοή στα φύλλα και να δημιουργήσω τέχνη μέσω αυτών. Όλοι αγαπάνε τα τριαντάφυλλα, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αγαπήσεις ένα φύλλο. Είναι συνηθισμένο να αγαπάς το όμορφο, αλλά όμορφο να αγαπάς το συνηθισμένο”, υποστηρίζει ο ίδιος ο Omid.

Τα φύλλα σκαλίζονται στο χέρι και στην συνέχεια τα κολλάνε σε ένα χαρτί, πριν τα τοποθετήσουν σε κάποιο πλαίσιο.



Ο Omid χρησιμοποιεί τόσο το ίδιο το φύλλο όσο και τον “αρνητικό” λευκό χώρο για να δημιουργήσει όμορφες, περίπλοκες και φανταστικές εικόνες. Όπως αυτό το σουρεαλιστικό κομμάτι.



Κάποια από τα έργα του κάνουν άμεση αναφορά στο ίδιο το μέσο, όπως αυτό εδώ, που δείχνει έναν άντρα να σκουπίζει τα πεσμένα φύλλα.




Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του μέχρι τώρα είναι αυτό με τους ανθρώπους να πετάνε πάνω σε πικραλίδες.



Οι λεπτομέρειες σε μερικά από τα έργα του είναι εκπληκτικές. Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για να χαράξει τα φύλλα είναι βελόνες και νυστέρι.



Το έργο είναι επίπονο, αλλά τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ειδικά, όταν βλέπετε, ότι τα φύλλα είναι χαραγμένα με τόση πολύ λεπτομέρεια.



Μάλλον οι σπουδές του ως μηχανικός επηρέασαν την εμμονή του με τις λεπτομέρειες. Σίγουρα, πρέπει να είσαι τελειομανής για να έχεις τέτοια αποτελέσματα.

Ακόμα και τα πιο απλά του έργα, όπως αυτό το μάτι, είναι καταπληκτικά.



Ή ακόμα και το τελευταίο του έργο, όπως αυτό το Big Ben. Όπως μπορείτε να δείτε καθαρά, οι δεξιότητες που απαιτούνται για τα έργα του είναι μεγάλες.



Πόσο πιο λεπτομερειακά μπορεί να γίνουν τα έργα του;



Όλο ο χρόνος που σπαταλάει πάνω από τον μεγεθυντικό φακό αποδίδει καρπούς. Τα έργα του υπάρχουν σε πολλές εκθέσεις και μπορεί να πουληθούν μέχρι και 3.000 δολάρια.



Για να δείτε περισσότερα έργα του, επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook. Επίσης, δείτε τον να μιλάει στο παρακάτω βίντεο:



Πηγή: Omid Asadi


Εκπληκτική σκαλισμένη τέχνη πάνω σε φύλλα. Η λεπτομέρεια είναι εξωπραγματική. Εκπληκτική σκαλισμένη τέχνη πάνω σε φύλλα. Η λεπτομέρεια είναι εξωπραγματική. Reviewed by Unknown on 3:21:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.