Συμβουλές για να μην ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο


Τα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι κουραστικά αν ζαλίζεστε. Παρόλο που δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση γιατί κάποιοι αισθάνονται ζαλάδα με την κίνηση ενός οχήματος ενώ άλλοι όχι, γνωρίζουμε ότι κάποιο ρόλο παίζει το εσωτερικό αυτί, το οποίο στέλνει σήματα στον εγκέφαλο για τις κινήσεις του σώματος και του κεφαλιού. 

Τι μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε τη ζαλάδα στο αυτοκίνητο;

Επιλέξτε τη θέση του συνοδηγού, ανοίξτε το παράθυρο μιας και οι εισπνοές καθαρού αέρα βοηθούν και προσπαθήστε να κρατήσετε το σώμα σας όσο πιο ακίνητο γίνεται.

Αποφύγετε τη θέρμανση στο όχημα, γιατί η θερμότητα επιδεινώνει την ζαλάδα.
Αποφύγετε να διαβάζετε ή να παίζετε παιχνίδια στο κινητό.

Προσπαθήστε να κοιτάτε ευθεία μπροστά στον ορίζοντα και όχι κάτω. Αν σας είναι εύκολο κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να κοιμηθείτε.

Αποφύγετε να ταξιδεύετε με γεμάτο στομάχι γιατί τα συμπτώματα θα επιδεινωθούν, ειδικά αν έχετε καταναλώσει πικάντικες τροφές.

Βοηθητικό είναι να κάνετε μικρά διαλείμματα, αν η διαδρομή είναι μεγάλη.

Μια καλή λύση είναι να οδηγήσετε εσείς. Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν πως ζαλίζονται μόνο ως συνοδηγοί και όχι όταν οδηγούν, ίσως γιατί ο εγκέφαλος είναι απασχολημένος με την οδήγηση και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να υπάρξει σύγχυση των αισθήσεων.


Συμβουλές για να μην ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο Συμβουλές για να μην ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο Reviewed by Unknown on 3:58:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.