10 τρόποι ν΄ αγαπάς ουσιαστικά…


1. Να ακούς χωρίς να διακόπτεις… Μάθε επιτέλους να ακούς τον συνομιλητή σου και τους γύρω χωρίς να μιλάς «πάνω» τους, χωρίς να τους προσβάλλεις και χωρίς να τους διακόπτεις συνεχώς…

2. Να μιλάς χωρίς να κατηγορείς… Ακόμα και αν ερωτηθείς για ένα πρόσωπο ή μία κατάσταση που έχεις ξεκάθαρη στάση προσπάθησε να μην είσαι επικριτική, και να μην αφορίζεις ανθρώπους και συμπεριφορές αβίαστα. Να εκφράζεσαι με ηπιότητα, με εγκράτεια και προσπαθώντας πάντα να εξετάζεις το ζήτημα και από διαφορετικές οπτικές.

3. Να μοιράζεις, να χαρίζεις, να βοηθάς… Το να είσαι γενναιόδωρη είναι μια αρετή αξεπέραστη… Οι γενναιόδωροι άνθρωποι με κάποιον μαγικό, ανεξήγητο τρόπο έλκουν το καλό… Να θυμάσαι πως το καλό, πως η μεγαλοψυχία, επιστρέφεται σαν ένα ευχαριστώ από το σύμπαν…

4. Να εύχεσαι για όλους το καλύτερο. Ακόμα και γι’ αυτούς που δεν ανήκουν στον πυρήνα των πλέον αγαπημένων σου.

5. Να απαντάς χωρίς να μαλώνεις. Εκπαιδεύσου στη ρητορεία του διαλόγου. Ακόμα και αν διαφωνείς, ακόμα και αν έχεις εξοργιστείς, προσπάθησε να απαντήσεις με ευθύτητα, αμεσότητα και ειλικρίνεια.

6. Να μην στήνεις τείχη υπερεγωισμού… Στην εποχή της αποθέωσης του εγωισμού, της ατομικότητας, και του προσωπικού μόνο ωφέλους, εσύ πρέπει να αντισταθείς. Το «εμείς» είναι πιο σημαντικό σε αυτή τη ζωή από το «εγώ»… Αυτό μην το ξεχνάς ποτέ.

7. Να απολαμβάνεις χωρίς να παραπονιέσαι… Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα στη ζωή σου είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν παράμετροι εξαιρετικές, τομείς που θα σε συναρπάζουν και κομμάτια της ζωής που σε χαροποιούν. Μην γίνεις ΠΟΤΕ μία από αυτές τις μίζερες και αποκρουστικές γυναίκες που περιφέρουν μια μιζέρια, που είναι μονίμως δυσαρεστημένες, άρρωστες και κουρασμένες…

8. Να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους. Έτσι απλά. να εμπιστεύεσαι το άγγιγμα, το βλέμμα, το χαμόγελο, την αγκαλιά, τις στιγμές που μοιράζεσαι. Ανεξάρτητα από το αν έχεις πληγωθεί. Ανεξάρτητα από την έκβαση μιας σχέσης. Η εμπιστοσύνη σε έναν άλλο άνθρωπο είναι σπουδαίο συναίσθημα, που θα σε πλημμυρίσει αγάπη και θα σε οδηγήσει στα μονοπάτια της ευτυχίας… Της κοινής ευτυχίας..

9. Να συγχωρείς χωρίς να τιμωρείς. Προσπάθησε να συγχωρείς όλους τους ανθρώπους. Το αν θα καταφέρεις να ξεχάσεις είναι μια ανεξάρτητη διαδικασία. Αλλά ειδικά για θέματα ήσσονος σημασίας, μην κρατάς κακίες… Είναι σπατάλη ενέργειας.

10. Να υπόσχεσαι χωρίς να ξεχνάς... Όταν δίνεις το λόγο, πάντα να τον κρατάς, και να το τηρείς. Είναι λόγος τιμής…



Πηγή


10 τρόποι ν΄ αγαπάς ουσιαστικά… 10 τρόποι ν΄ αγαπάς ουσιαστικά… Reviewed by Unknown on 10:57:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.