Το Λονδίνο είναι «η παγκόσμια πρωτεύουσα μαλακής ισχύος»


Πλέον, το Λονδίνο θεωρείται η πόλη με τη μεγαλύτερη «μαλακή ισχύ», ξεπερνώντας πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Παρίσι...

Χάρη στην ικανότητά του να δημιουργεί θέσεις εργασίας υψηλού βαθμού δεξιοτήτων και ειδίκευσης, καθώς και να προσελκύει επιχειρηματικό ταλέντο απ’ όλο τον κόσμο, το Λονδίνο ονομάστηκε από την Deloitte «η παγκόσμια πρωτεύουσα μαλακής ισχύος».

Ο όρος «μαλακή ισχύς» εισήχθη από τον καθηγητή του Χάρβαρντ, Τζόζεφ Νάι, για να περιγράψει την ικανότητα να πείθεις άλλους χωρίς επιβολή, Πλέον, χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της εξωτερικής πολιτικής για να περιγράψει την επιρροή μιας χώρας στον κόσμο μέσω μεθόδων πειθούς και έλξης, και όχι μέσω ωμής δύναμης.

Η Deloitte βρήκε ότι το Λονδίνο αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων με υψηλό βαθμό δεξιοτήτων και ειδίκευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια, δημιουργήθηκαν 235.000 τέτοιες θέσεις εργασίας, φτάνοντας τις 1,7 εκατομμύρια – μια αύξηση 16%. Την ίδια περίοδο, το Παρίσι, το Σίδνεϊ, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη προσέθεσαν όλες μαζί 78.000 τέτοιες θέσεις εργασίας, ενώ η Νέα Υόρκη απώλεσε περίπου 5.000.

«Παραδοσιακά, το Λονδίνο θεωρείτο ότι πήγαινε χέρι-χέρι με τη Νέα Υόρκη. Πλέον, όμως, ίσως πρέπει να κατατάξουμε το Λονδίνο σε μια κατηγορία μόνο του» λέει ο Άνγκους Νόουλς-Κάτλερ, ανώτερο στέλεχος της Deloitte στο γραφείο της στο Λονδίνο.

Τα ευρήματα της Deloitte είναι αντίστοιχα με εκείνα του Δείκτη Soft Power 30 που κατέταξε το Ηνωμένο Βασίλειο στην πρώτη θέση της λίστας με τις χώρες με τη μεγαλύτερη «μαλακή ισχύ» στον κόσμο.

Αυτό όμως που όλες οι πόλεις έχουν αποτύχει να κάνουν είναι να επιβάλλουν ισότητα των δύο φύλων σε δουλειές γραφείου. Μόλις 10,5% των διευθυντικών θέσεων καλύπτονται από γυναίκες στο Λονδίνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο Σίδνεϊ είναι 12,3% και στο Τόκιο μόλις 2,2%.

Πηγή


Το Λονδίνο είναι «η παγκόσμια πρωτεύουσα μαλακής ισχύος» Το Λονδίνο είναι «η παγκόσμια πρωτεύουσα μαλακής ισχύος» Reviewed by Unknown on 7:45:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.