Μην αγνοείς τα συναισθήματά σου!


Τα συναισθήματα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα σύστημα πληροφόρησης που μας ενημερώνει για την κατάσταση που βρίσκεται το σώμα μας μετά από τις σκέψεις που κάναμε.

Είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Για παράδειγμα, όταν νιώθεις θυμό, η μυική ένταση αυξάνεται, η αναπνοή σου κόβεται και στην ουσία καταλαβαίνεις ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξεις νοητική κατάσταση διότι κάνεις κακό στον οργανισμό σου. Προσπάθησε να επιβάλλεσαι στον νου σου και επέλεξε να νιώθεις χαρά, αγάπη, ευτυχία, ηρεμία και γαλήνη.

Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται αρχικά, γίνεται απλό με ορισμένες τεχνικές διαλογισμού. Δοκίμασε αρχικά τον καθοδηγούμενο διαλογισμό που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις αληθινές και πιο ενδόμυχες επιθυμίες σου ώστε να μπορείς να βρίσκεσαι σε ισορροπία με τον εσώτερο εαυτό.

Θα μάθεις να ελέγχεις την αναπνοή και να έχεις επίγνωση για τα συναισθήματά σου, να τα καθοδηγείς έτσι ώστε να λειτουργούν προστατευτικά τόσο στο νου όσο και στο σώμα. Έτσι θα ανταποκρίνεσαι με μεγαλύτερη αντοχή στις δυσκολίες της καθημερινότητας.


Και θα παρατηρήσεις ότι όλα «σου έρχονται δεξιά», εύκολα και αβίαστα, ότι οι πράξεις σου επιβραβεύονται. Αντίθετα, όταν βρίσκεις εμπόδια και αντιστάσεις σε κάθε βήμα που σου προκαλούν δυσφορία και απογοήτευση, πρέπει να αναρωτηθείς αν βρίσκεσαι σε αρμονία με τα βαθύτερα συναισθήματά σου και τις πραγματικές ανάγκες σου.



Μην αγνοείς τα συναισθήματά σου! Μην αγνοείς τα συναισθήματά σου! Reviewed by Unknown on 3:49:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.