Μαθηματικοί λένε ότι βρήκαν τον δίκαιο τρόπο να εκτελούνται τα πέναλτι


Η επιστήμη κρίνει τον τρόπο που εκτελούνται τα πέναλντι και δεν τον βρίσκει δίκαιο. 

Καθηγητές πανεπιστημιών υποστηρίζουν πως πρέπει να αλλάξουν μερικά πράγματα στο ποδόσφαιρο, όταν εκτελούνται πέναλντι.

Ερευνητές από πανεπιστήμια στη Νέα Υόρκη και το Μάαστριχτ έχουν καταλήξει σε ένα «νέο κανόνα» που υποστηρίζουν ότι είναι πιο δίκαιος. Υποστηρίζουν πως θα πρέπει να αλλάζουν τη σειρά με την οποία εκτελούνται τα πέναλντι, γιατί παραδοσιακά η ομάδα που ευνοείται είναι εκείνη που εκτελεί πρώτη πέναλτι, καθώς εξασφαλίζει ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Ο καθηγητής Steven Brams, του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και ο Mehmet Ismail από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, μετά από μελέτη έχουν καταλήξει σε έναν νέο κανόνα, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν θα διασφαλίζει ίσους όρους ανταγωνισμού.

Έτσι, σύμφωνα με το σύστημά τους, οι δυο ομάδες θα εκτελούν πέναλτι, αλλά όταν η μια ομάδα χάσει ένα, η σειρά αυτόματα θα αλλάζει.

Σήμερα, η σειρά με την οποία εκτελούνται τα πέναλτι καθορίζεται από κλήρωση. Σύμφωνα με τους μαθηματικούς, αυτό δεν είναι... τόσο δίκαιο καθώς εκείνη που ξεκινά έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα. Έτσι σύμφωνα με την πρότασή τους η σειρά θα αλλάζει, αν κάποια ομάδα χάσει ένα σουτ.

Σίγουρα ο νέος κανόνας θα είχε φέρει σημαντικές αλλαγές αν είχε εφαρμοστεί σε αγώνες- ορόσημο στο παρελθόν.



Μαθηματικοί λένε ότι βρήκαν τον δίκαιο τρόπο να εκτελούνται τα πέναλτι Μαθηματικοί λένε ότι βρήκαν τον δίκαιο τρόπο να εκτελούνται τα πέναλτι Reviewed by Unknown on 7:45:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.