Here Maps: Σταματά την υποστήριξη για Windows 10 Mobile


Το Here maps ήταν δυνατό κομμάτι του Windows Phone της Microsoft για πολλά χρόνια, όμως αυτό θα τελειώσει στα τέλη του μήνα που διανύουμε. Η Here ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να αποσύρει τα HERE apps από το Windows 10 store, στις 29 Μαρτίου.

Η ανάπτυξη των apps για Windows Phone 8 θα περιοριστεί στα βασικά και απαραίτητα bug fixes. Όσοι έχουν κάποιο μοντέλο που τρέχει Windows 10 Mobile, η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 30 Ιουνίου. Για όσους έχουν συσκευή με Windows Phone 8.1, το Here maps θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να γίνει η αναβάθμιση σε Windows 10 Mobile (όταν το διαθέσει η Microsoft).

Στην επίσημη ανακοίνωση εξηγείται ότι τα Here apps έγιναν διαθέσιμα για Windows 10 Mobile χρησιμοποιώντας μια λύση που δεν θα είναι πλέον αποτελεσματική από τις 30 Ιουνίου 2016. Για να συνεχίσουν τα HERE apps να είναι διαθέσιμα για Windows 10 Mobile, θα έπρεπε να δημιουργηθούν από το μηδέν, κάτι που ανάγκασε την εταιρεία να αφαιρέσει τα apps από το Windows 10 store.

Το Here είναι το τελευταίο στη λίστα από τα high-profile apps που ξεκίνησαν να εξαφανίζονται από το Windows Phone store της Microsoft. Mεταξύ των εφαρμογών που έφυγαν το 2015 είναι American Airlines, Chase Bank, Bank of America, NBC, Pinterest, Kabam κ.α.

Η Microsoft εξαγόρασε μόνο το τμήμα συσκευών της Nokia, και στο deal δεν κατάφερε να συμπεριλάβει και τα δικαιώματα του Here maps. Τον Αύγουστο του 2015 η Nokia πούλησε το Here maps σε Audi, BMW, Mercedes για 2.8 δισ. δολάρια και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται πως θέλουν να επικεντρωθούν κυρίως σε iOS και Android.




Here Maps: Σταματά την υποστήριξη για Windows 10 Mobile Here Maps: Σταματά την υποστήριξη για Windows 10 Mobile Reviewed by Unknown on 9:35:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.