Πώς τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα βρίσκουν μόνα τους να παρκάρουν και θα «μιλάνε» με τα φανάρια


«Σύντομα το μόνο που θα χρειάζεται είναι το πάτημα ενός κουμπιού ώστε τα αυτοκίνητα να βρίσκουν το δικό τους χώρο στάθμευσης. Εφόσον βρεθούν σε κάποιο πάρκινγκ, θα εισέρχονται στις θέσεις στάθμευσης και θα εξέρχονται από αυτές αυτόνομα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί είναι να χειριστούν τη σχετική εφαρμογή στο smartphone», προβλέπει η Bosch.

Εξάλλου σε πολλά μέρη του κόσμου, οι οδηγοί ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών οχημάτων χρησιμοποιούν ήδη εφαρμογές κινητού τηλεφώνου για τον εντοπισμό μιας θέσης φόρτισης όπου μπορούν να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες των οχημάτων τους. Και όχι μόνο αυτό: μόλις ένα κλικ ακόμα μπορούν να πληρώσουν για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν.

Στο φετινό CES του Λας Βέγκας, ως ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών, έδωσε μια γεύση του πώς μπορεί να είναι η ζωή σε μια έξυπνη πόλη. Παράλληλα, με πέντε πιλοτικά έργα, υλοποιεί ένα μέρος αυτών των οραμάτων, καθώς μέχρι το 2050 έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν σε αστικές περιοχές.

«Οι έξυπνες πόλεις βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, καθώς και την οικονομική αποδοτικότητα των ίδιων των πόλεων. Γι' αυτό, θέλουμε να καταστήσουμε τις πόλεις πιο ευφυείς», είπε στο Λας Βέγκας ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch, Dr. Volkmar Denner.

Είτε πρόκειται για τη σύνδεση διαφόρων τρόπων μεταφοράς - όπως τα τρένα, τα λεωφορεία, και η συλλογική χρήση των Ι.Χ. - είτε για τη διαχείριση των φαναριών κυκλοφορίας και του φωτισμού, ο στόχος, είπε, είναι η παροχή καλύτερης ποιότητας ζωής στους κατοίκους των πόλεων, και κατά συνέπεια μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση των πόρων.

Το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί ο αυτόματος φωτισμός: αν ο δρόμος είναι άδειος οι φωτεινοί σηματοδότες χαμηλώνουν, αλλά μόλις εμφανίζεται κόσμος τα φώτα γίνονται πιο έντονα. Αυτή η αρχή είναι παρόμοια με το μηχανισμό που διαθέτουν ορισμένες κυλιόμενες σκάλες, οι οποίες αρχίζουν να κινούνται μόνο μόλις πατήσει κάποιος επάνω τους. Αναμένεται επίσης ότι τα έξυπνα κτίρια που προσαρμόζουν αυτόματα τη θερμοκρασία, την ποιότητα αέρα και το φωτισμό τους θα καταστούν ο κανόνας σε όλο τον κόσμο.

Με την Internet of Things (IoT) Suite, η Bosch προσφέρει ένα από τα δομικά στοιχεία για την έξυπνη πόλη. Πρόκειται για μια πλατφόρμα λογισμικού που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες που είναι απαραίτητες για τη σύνδεση συσκευών, χρηστών και υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών δικτύων, φωτισμών, σημάτων κυκλοφορίας και οχημάτων. Είναι επίσης δυνατόν να συνδεθεί το σύνολο της υποδομής, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή κλειστοί χώροι στάθμευσης, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα του έξυπνου ελέγχου.



Πώς τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα βρίσκουν μόνα τους να παρκάρουν και θα «μιλάνε» με τα φανάρια Πώς τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα βρίσκουν μόνα τους να παρκάρουν και θα «μιλάνε» με τα φανάρια Reviewed by Unknown on 2:21:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.